Gefeliciteerd!

Winnaar Gouden Televizier-Ring 2017: Zondag met Lubach

Wie de Gouden Televizier-Ring wint, is verzekerd van een plekje in de televisiehistorie. In 2017 won de satirische nieuwsshow Zondag met Lubach.

“Wat ontzettend terecht dat wij hebben gewonnen,” opende Arjen Lubach zijn ontvangstspeech. Hij bedankte op geheel eigen wijze voor de prijs, passend bij de satire van het programma. Zondag met Lubach versloeg met 46% van de stemmen concurrenten De beste zangers en Expeditie Robinson.

Ik, Arjen Lubach

“Ik moet natuurlijk veel mensen bedanken. Ik mag het natuurlijk allemaal presenteren en krijg heel veel aandacht, maar achter de schermen ben ik ook heel belangrijk,” grapte Lubach ‘bescheiden’ in zijn humoristische dankwoord. “Voor alle editors, redacteuren en cameramannen ben ik heel blij dat ze met mij mogen werken.”

Medewerkers

In een serieuze noot had Arjen ook nog een oprecht compliment over voor zijn medewerkers: “Deze mensen zijn het hart en de ziel van dit programma.” En daar mogen ze trots op zijn, want Zondag met Lubach was het allereerste VPRO-programma dat in 52 edities de Televizier-Ring won. Het laatste genomineerde programma van de omroep was Keek op de Week van Van Kooten en De Bie uit 1990. Toevallig ook een satirisch televisieprogramma, dat net zoals Lubach nu elke zondag het nieuws van afgelopen week op de hak neemt.

Campagne

Zondag met Lubach voerde aardig wat campagne om stemmen binnen te halen. Zo kwam er een variant op het America first, Netherlands second filmpje gericht aan Donald Trump, dat hetzelfde jaar viral ging. Ditmaal werd de variant: Expeditie Robinson second, Zondag met Lubach first. Ook werd de videogevel van de Ziggo Dome ‘gehackt’ met een ludieke banner, waarin presentator van De beste zangers Jan Smit, Zondag met Lubach de Ring gunde.

Ludo Sanders

Wie volgens Arjen Lubach écht een overwinning verdiende die avond, was acteur Erik de Vogel. Onder het mom “Doe eens iets anders, stem op Ludo Sanders,” riep Arjen mensen op om op de GTST-acteur te stemmen voor de Zilveren Televizier-Ster voor beste acteur. Erik had echter stevige concurrentie en verloor van Jeroen van Koningsbrugge.

Cool als altijd

“Deze acties zijn allemaal in lijn met hoe we het programma maken,” zei Lubach na afloop van het gala. Zondag met Lubach weet wel vaker mensen te mobiliseren, bijvoorbeeld met een item over de sleepwet. De televisiepresentator sleepte ook een nominatie voor beste presentator in de wacht, maar zag die prijs naar Voetbal Inside-presentator Wilfred Genee gaan. Arjen Lubach bleef daarbij de coole vogel zoals altijd. “Ik vind het alleen jammer dat Erik de Vogel niet gewonnen heeft,” aldus Lubach, trots op het blinkende goud om zijn vinger.

< Winnaar 2017
Floortje naar het einde van de wereld

Meer over:

Reageren