Nieuwe serie

Spannend: The Following

In de serie The Following’ gaat FBI-agent Ryan Hardy (Kevin Bacon) op jacht naar een ontsnapte seriemoordenaar die hij tien jaar geleden al achter slot en grendel zette.

Grimm, Dexter, The Walking Dead: thrillerseries doen het erg goed op televisie. En als de voortekenen niet bedriegen, komt daar een heel mooie bij: The Following, met Kevin Bacon in de hoofdrol. Kevin speelt Ryan Hardy, een voormalige FBI-agent die sinds zijn afscheid bij de dienst dwalende is. Het hoogtepunt van zijn leven was de jacht op en arrestatie van seriemoordenaar Joe Carroll (James Purefoy). Carroll was professor op de universiteit en ondertussen vermoordde hij veertien studentes. Maar die actie dateert alweer van tien jaar geleden. Sindsdien begint Hardy de dag met wodka en weet hij niet wat hij met zichzelf aan moet. Tot hij een telefoontje krijgt van zijn oude werkgever: Carroll is ontsnapt en de FBI heeft Hardy’s hulp nodig. 

Carroll heeft fans

Hardy’s klopjacht op de seriemoordenaar lijkt nog moeilijker dan tien jaar geleden. Want tijdens zijn gevangenschap heeft Joe Carroll niet stilgezeten. Via social media heeft hij een grote groep volgers verzameld, en dat zijn geen lieverdjes, maar mensen die bereid zijn alles voor hem te doen. Om Carroll nog beter te doorgronden, gaat de FBI als eerste langs bij Sarah Fuller, de enige die een moordaanslag door Carroll overleefde. Mocht je denken: wat vertelt Televizier.nl veel over het plot. Dat is niet het geval,  dit gebeurt allemaal in de eerste zeven minuten. The Following is een heel snelle serie, dus als je tien seconden bent afgeleid, kun je al belangrijke zaken hebben gemist. Opletten geblazen dus.

New York, New York

The following is de eerste tv-serie voor filmster Kevin Bacon (bekend van Footloose, Hollow Man en Mystic River). Zijn vrouw Kyra Sedgwick heeft jarenlang de hoofdrol gespeeld in de serie The closer en wilde juist dichter bij huis, New York, werken. The Following wordt grotendeels opgenomen in New York, dus Kevin wilde graag in de serie acteren. Daarbij was hij erg gecharmeerd van de rol: „Hardy is een man die van twijfels aan elkaar hangt, dat maakt hem interessant om te spelen. Hij is geobsedeerd door Carroll en bewondert hem zelfs. Maar The Following is vooral de spannendste serie ooit gemaakt, en eentje waarvoor ik zelf ook thuis zou blijven.” Deze serie lijkt een goeie aankoop voor SBS 6, die hem meteen na de Sherlock Holmes-serie Elementary heeft gepland. Bovendien lopen we maar een week achter op Amerika en dat maakt de kans een stuk kleiner dat serieliefhebbers de afleveringen al hebben gedownload. De toekomst ziet er dus goed uit voor The Following.

Reageren