RTL 4 en 5 wisselen woensdagavondprogrammering

De woensdagavond van RTL 4 en 5 gaat er anders uitzien. Nederland in de auto verhuist naar RTL 5, terwijl Rondkomen in de Schilderswijk terug naar RTL gaat.

RTL Nederland maakte dit besluit vandaag bekend. Nedderland in de Auto is vanaf heden op woensdag om 20.30 uur op RTL 5 te zien. Rondkomen in de Schilderswijk vanaf 21.30 uur op RTL 4. De zender hoopt dat hiermee beide programma's hun publiek beter zullen vinden.

Nederland in de Auto op RTL 5

Afgelopen woensdag beleefde Nederland in de Auto haar debuut op RTL 4, waar het na Van der Vorst Ziet Sterren een aardige 915.000 kijkers scoorde. Op hetzelfde moment ging ook het tweede seizoen van Rondkomen in de Schilderswijk van start op RTL 5. Waar de realitysoap over de Haagse volksbuurt vorig seizoen nog zo'n 1.3 miljoen kijkers boeide op RTL 4, waren dat er nu slechts 411.000. Tijd om het roer om te gooien, meende de zendergroep.

Peter van der Vorst producties concurreren

Peter van der Vorst produceert beide programma's en twitterde afgelopen week al dat hij voortdurend moest zappen tussen Rondkomen in de Schilderswijk en zijn eigen Van der Vorst Ziet Sterren. Daar komt met de wissel geen verandering in, hij heeft nu slechts een andere van zijn producties als concurrent. Of het RTL 5 publiek meer warm loopt voor Nederland in de Auto, waarin we kennis maken met markante types als chihuahua-liefhebber Corry, moet nog blijken.  

Meer over:

Reageren