Sleepy Hollow: de wraak van de ruiter zonder hoofd

Het verhaal van de nieuwe thriller-serie Sleepy Hollow is gebaseerd op een Amerikaans spookverhaal over een soldaat en een onthoofde ruiter die opstaan uit de dood.

Engelse soldaat Ichabod Crane vecht aan de kant van de Amerikanen in hun Onafhankelijkheidsoorlog (1775- 1783) tegen de Britten. Dan komt hij oog in oog te staan met een bijlzwaaiende ruiter. Crane sneuvelt in de strijd, maar ziet wel kans om zijn tegenstander nog te onthoofden. 

Sleepy Hollow

Na zo’n 230 jaar staat de ruiter zonder hoofd in Sleepy Hollow op uit de dood en herrijst ook Ichabod uit zijn graf. Hij ontwaakt anno 2013 in een grot en helpt in het gelijknamige stadje (oorspronkelijk een Hollandse nederzetting) de jonge agente Abbie Mills. Zij jaagt op een seriemoordenaar die zijn slachtoffers onthoofdt. Drie keer raden wie dat op zijn geweten heeft en wie er een oogje op elkaar krijgen... 

Hoofdrol

Tom Mison speelt de hoofdrol van Ichabod Crane. Johnny Depp hakte in 1999 met hetzelfde bijltje in de speelfilm Sleepy Hollow, ook gebaseerd op het negentiende-eeuwse spookverhaal van Washington Irving. 

Drie afleveringen

RTL 5 zendt elke donderdagavond drie afleveringen achter elkaar uit van de in Amerika bijzonder populaire thriller­serie. Het derde seizoen is inmiddels in de maak. De Brit Tom Mison (32) wist niet veel over de tijd waarin een deel van het verhaal zich afspeelt. ‘’Daar hebben we het in onze geschiedenislessen weinig over”, zegt hij grappend in Entertainment Weekly. ‘’Die oorlog hebben we verloren. Maar het was heel interessant om me erin te verdiepen.”

Meer over:

Reageren