Video: Ode aan jaren tachtig sci-fi's in Stranger Things

Sinds 15 juli is de nieuwe bovennatuurlijke dramaserie Stranger Things te zien bij Netflix. Deze bovennatuurlijke serie over een rustig Amerikaanse plaastje in de jaren '80-setting wint aan populariteit. Dat heeft Stranger Things mede te danken aan de ode aan oude films die de serie maakt. 

Filmklassiekers als E.T. the Extra-Terrestrial (1982), Alien (1979) en The Goonies (1985) staan bij menig mens op het netvlies gebrand. In Strangers Things krijgen deze series de aandacht die ze verdienen. Veel scènes uit de Netflix-serie hebben overlap met het verleden of lijken zelfs complete kopieën.

E.T. the Extra-Terrestrial 

Een zoektocht door het bos met zaklampen, waarna het buitenaardse wezen E.T. tussen het hoge gras verschijnt. Het is een bekende scène uit E.T. the Extra-Terrestrial en Strangers Things geeft een draai aan deze scène door in plaats van een alien een jongetje in het gras te zetten. Ook E.T.'s fascinatie voor een televisiescherm is door de Netflix-serie overgenomen. 

Alien en consorten

Het blijft in Strangers Things niet bij de ene alien uit E.T. Er komen in de serie geen facehuggers uit Alien tevoorschijn gevlogen, maar de filmtechnieken van films uit de jaren tachtig zijn veelvuldig aanwezig. Bekijk bovenstaande video en oordeel zelf. 

Meer over:

Reageren