'Ze betekenen niets'

Vrouwen boos op Jeroen Pauw

Vrouwen boos op Jeroen Pauw

Jeroen heeft zich de woede van veel vrouwen op de hals gehaald toen hij zei dat hij niet meer vrouwen gaat uitnodigen voor zijn nieuwe talkshow omdat ze 'feitelijk niets betekenen in onze samenleving'.

Volgens Jeroen Pauw moet er nog heel wat gebeuren voor hij meer vrouwen gaat uitnodigen in zijn nieuwe talkshow Pauw. In het AD zegt hij:  „Als ze langzamerhand iets in onze samenleving gaan betekenen. Maar feitelijk is dat niet zo. Er is één vrouwelijke fractievoorzitter in de Tweede Kamer, grote gemeenten hebben geen vrouwelijke burgemeester, er zijn minder vrouwelijke hoogleraren en zelfs ministers. Op het terrein waarop je het vaakst mensen uitnodigt, personen die kleur aan onze samenleving geven vanwege hun functies, zijn vrouwen ontzettend ondervertegenwoordigd".

Jeroen Pauw kreeg meteen een lading kritiek over zich heen van de nodige dames die zich aangesproken voelden.

Toch zijn er ook vrouwen die het opnemen voor Jeroen, ex-Opzij hoofdredactrice Margriet van der Linden bijvoorbeeld

Reactie
Jeroen Pauw reageerde op typisch Pauwiaanse wijze bij Nu.nl op de commotie die ontstond na zijn uitspraak. „Het zal me een zorg wezen. Als je het er niet mee eens bent, doe er iets aan. Ik snap dat het provocerend over kan komen, maar het is een feitelijke constatering. Als je de hele quote leest, begrijp je wat ik bedoel."

Reageren