Gouden Televizier-Ring Gala 2013

Wie is de Mol? wint Gouden Televizier-Ring 2013

Voor Wie is de Mol? geldt: zevenmaal is scheepsrecht. Eindelijk heeft het AVRO-programma de Gouden Televizier-Ring gewonnen.

De strijd is gestreden, de belangrijkste tv-prijs van Nederland is uitgereikt. Wie is de Mol? gaat naar huis met de Gouden Televizier-Ring 2013. Ze kregen 49% van de stemmen en versloegen daarmee Divorce en Flikken Maastricht.

Art Rooijakkers

Art Rooijakkers, presentator van Wie is de Mol?, nam de prijs in ontvangst. "Het werd ook eens tijd!" Het blije publiek in Carré viel hem gelijk op: "Jullie dachten natuurlijk: volgend jaar eindelijk een uitreiking zonder Wie is de Mol?"

Hij bedankte de grote schare fans van het avonturenprogramma, de zogenaamde Molloten, die het programma overtuigend naar de overwinning heeft gestemd.

Boven alles is Art blij dat de ring na zeven nominaties eindelijk binnen is: "Elk jaar zei iedereen dat we een goede kans maakten, en nu is het dan toch gelukt. Dat voelt goed. Het is een belangrijke prijs: dit betekent dat het publiek ons waardeert."

Schoorsteenmantel

Net voor de uitslag van de stemming liep de hartslag van de presentator flink op: "Ik voelde de spanning behoorlijk in m'n keel, net boven m'n overhemdboordje. Maar nu sta ik hier met die Ring, hoe geweldig is dat?"

De Ring gaat naar huis met Art, maar waar-ie komt te staan, is nog even de vraag. "Ik heb geen schoorsteenmantel. Wat nu?"

Sacha de Boer

Sacha de Boer reikte de Ring uit. Tijdens haar carrière als nieuwslezeres bracht ze vaak slecht nieuws, dus ze was blij dat ze nu goed nieuws mocht brengen.

Mollenavond

Het 48e Televizier-Ring Gala stond geheel in het teken van De Mol. Zo won Linda de Mol de Zilveren Televizier-Ster Vrouw. Haar neefje Johnny ging naar huis met de Zilveren Televizier-Ster Man. Kees Tol, die dit jaar de mol was in Wie is de Mol? kreeg de Televizier Talent Award. De Gouden Stuiver ging naar Het Sinterklaasjournaal.

Reageren