Video | Letterman en de Super Bowl

Zondagavond 7 februari was het in de Verenigde Staten tijd voor de Super Bowl: hét rugby-evenement van het jaar. Maar de tv-uitzending ervan draait allang niet meer alleen om de sport, zo liet ook David Letterman zien.

Bijna de helft van alle Amerikanen kijkt naar de Super Bowl: meer dan 170 miljoen mensen dus. Dat maakt het een uitgelezen mogelijkheid voor adverteerders om zich met één spotje aan een maximaal aantal mensen te laten zien. Het kost wat, maar dan héb je ook wat, is de redenatie.

Superreclames
Dat heeft ertoe geleidt dat reclamemakers in de loop der jaren alles op alles zijn gaan zetten om zoveel mogelijk op te vallen met hun spotjes. De kijker moet zich in één klap bewust worden van de boodschap. Vaak resulteert dat in humor.

Talkshowhost David Letterman is één van de adverterende partijen. Met zijn The Late Show is hij sowieso al een grappige verschijning op tv, maar kennelijk wilde hij best wel wat meer kijkers trekken. En dus verscheen hij met Oprah én een wel heel opvallende andere gast in een spotje op de buis.


Ter vergelijking: David's spotje uit 2007!

Reageren