Video | Nepnieuws krijgt tv-show

Wie vaak online te vinden is, zal ze wellicht kennen: The Onion, een nep-nieuwsmedium uit Amerika. De makers van The Onion, dat zowel een krant als een online tv-station is, maken er hun dagtaak van om satirisch nepnieuws de wereld in te gooien. Dat legt ze geen windeieren: er komt nu een écht tv-programma van The Onion. Met dezelfde satire, dat wel.

Het programma wordt gebaseerd op nep-nieuwsitems die 'Onion News Network' (vertaald: het Ui Nieuws Netwerk) via het internet de wereld in slingert. En dat belooft wat.

Satire
Zo behandelde ONN recentelijk nog het baanbrekende nieuws dat het onderzoekers gelukt was om een gorilla zich bewust te laten worden van zijn eigen sterfelijkheid. Ook behandelden ze omstreden onderwerpen, zoals het vraagstuk wát excentrieke oude mannetjes moeten gaan verzamelen als alle kranten eenmaal failliet zijn. En als eerste wisten ze te brengen dat de Amerikaanse president Obama al zijn speeches vooraf inspreekt, en dan voor de zaal playbackt.

Hieronder wat voorbeelden van The Onion-filmpjes. Hun eerste echte tv-programma zal hoogstwaarschijnlijk vanaf begin 2011 te zien zijn bij het Amerikaanse tv-station Independent Film Channel.


Stouffers To Include Suicide Prevention Tips On Single Serve Microwavable Meals


How Will The End Of Print Journalism Affect Old Loons Who Hoard Newspapers?


Obama Caught Lip-Syncing Speech

Reageren