Video | Obama tegen Jay Leno

Nederland heeft het Gesprek Met De Minister President, in de VS heeft Barack Obama gewoon een eigen Youtube-kanaal. En dat staat vol leuke en interessante filmpjes, zoals onderstaand. De Amerikaanse president Barack Obama heeft tijdens een galadiner op humoristische wijze uitgehaald naar de veelbesproken talkshowpresentator Jay Leno (die maar een paar meter verder aan tafel zat).

Tijdens het jaarlijkse diner van de White House Correspondents Association waren zowel Obama (als president en gastheer) en Jay Leno (als hoofdspreker) te gast.

De president opende de avond, gevolgd door Leno. Dat gaf de president de kans om flink met grapjes te strooien ten koste van Leno.

Aanhang verliezen
Zo kondigde de president Leno aan als "De enige persoon die meer aanhangers verloor dan ik", en hij voegde eraan toe dat hij blij was dat hij vóór Leno zijn speech mocht houden: "Want we hebben allemaal gezien wat er gebeurt als je ná Leno aan de beurt bent", daarmee refererend aan de dalende kijkcijfers die Leno tot gevolg had toen hij zijn tv-show bij NBC naar de vroege avond verplaatste.

Maar dat was lang niet alles. Nadat Obama zijn zegje had gedaan, kreeg Leno de kans op revanche. Bekijk het hele filmpje hieronder!

Reageren