Uitspraak NOS Nieuws-baas Marcel Gelauff veroorzaakt fittie tussen NOS en RTL

14 juli 2016 14:55 | actualiteiten | Door Televizier

Marcel Gelauff, hoofdredacteur van het NOS Journaal, heeft met uitspraken in de Volkskrant een sneer uitgedeeld naar het RTL Nieuws. Volgens Gelauff is dat programma 'aardser en oppervlakkiger' dan het NOS Journaal. Een relletje is geboren. 

GeenStijl pakt de uitspraken van Gelauff op karakteristieke wijze samen: “Voor Gelauff is RTL dus gewoon een soort Shownieuws.” En daar blijft het niet bij. De woorden van de hoofdredacteur van het NOS Journaal schoten bij meer mensen in het verkeerde keelgat.

Typisch RTL

Ook bij het RTL Nieuws werden de uitspraken van Gelauff met verontwaardiging gelezen. Afrika correspondent Koen de Regt plaatste een gevatte Tweet.

Ook RTL-onderzoeksjournalist Roland Strijker doet mee.

Verslaggever Sander Paulus vraagt zich af wat het woord 'aards' nou betekent. Jammer genoeg zal men bij het oppervlakkige RTL Nieuws de betekenis nooit begrijpen, aldus Paulus. 

Zomercolumn

De zomerse rubriek van het NOS Journaal, de zomercolumn, krijgt er in het interview met Gelauff in de Volkskrant van langs. Het programma zou met zulke items steeds meer op Hart van Nederland gaan lijken.

McDonald's van het nieuws

Naast de gelijkenis met Hart van Nederland, ziet Blendle-baas Alexander Klöpping er nog een. Hij noemde het NOS Journaal al eens de McDonald's van het nieuws: “Het lijkt op eten, ruikt als eten en smaakt als eten. Je vreet het lekker snel weg. Maar ondertussen heb je na een half uur weer honger.” Ook het interview met Gelauff van vandaag maakte Klöpping aan het lachen.