Jumbo-rel

200 uur taakstraf voor zangeres Glennis Grace

9 november 2022 13:58 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© ANP/Robin van Lonkhuijsen
De rechtbank in Amsterdam heeft zangeres Glennis Grace woensdagmiddag veroordeeld tot een taakstraf van 200 uur voor het geweldsincident in een Amsterdams filiaal van de Jumbo eerder dit jaar. De rechtbank vindt dat de zangeres verantwoordelijk is voor het uitbreken van de vechtpartij in de supermarkt. Grace en de andere daders hebben zich schuldig gemaakt aan openlijke geweldpleging in groepsverband.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden 200 uur taakstraf en een voorwaardelijke celstraf van één maand tegen Grace. De rechter ging niet mee in een voorwaardelijke celstraf.

Bedreiging

"Motherfucker, ik snij je keel door als je het nog een keer doet", zou Grace gezegd hebben en dit valt onder bedreiging. Het OM ziet af van vervolging op dit punt omdat er geen bewijs is. Bij de camerabeelden zat geen geluid en er zijn volgens de rechter geen getuigen die deze uitspraak konden bevestigen. De rechtbank is van mening dat de verwondingen, die het slachtoffer heeft opgelopen, geen gevolg zijn van wat Glennis heeft gedaan. "Hij is immers eerder door andere mensen mishandeld." Op basis van de camerabeelden stelt de rechtbank vast dat de zangeres een ander slachtoffer een duw heeft gegeven. Op dit punt is ze daarom vrijgesproken.

Zoon

De andere verdachten in de zaak krijgen een taakstraf die valt tussen de 50 en 200 uur. De zoon van Glennis -  Thony -  en zijn 16-jarige vriend stonden voor de kinderrechter en horen donderdag het vonnis. Het OM heeft een taakstraf van 120 uur tegen Thony geëist, waarvan 40 uur voorwaardelijk. Daarnaast werd een contactverbod van één jaar met de aangevers en een even lang durend locatieverbod bij de betreffende supermarkt geëist. Ook zou hij een leerstraf van 35 uur moeten volgen in de vorm van agressiecontrole. 

De zangeres gaf ook een eerste reactie:

Meer over