3 dingen die écht geen grap zijn op 1 april

1 April 2015 13:25 | actualiteiten | Door Televizier

© Annemieke van der Togt

Op 1 april wordt er heel wat af gegrapt, maar sommige zaken zijn helemaal niet om te lachen. Aan drie uiteenlopende tijdperken komt vandaag een einde.

Ook in het tv-wereldje worden heel wat grappen en grollen uitgehaald op 1 april. Zo had Jan de Hoop een enorme dijenkletser voorbereid op de redactie van het RTL Ontbijtnieuws:

Toch zijn er ook dingen bloedserieus op deze grappendag. Aan deze drie zaken komt écht een einde op 1 april:

1) Ruben Nicolai vertrekt bij BNN

Vanaf 1 april is Ruben Nicolai officieel geen BNN'er meer: de presentator gaat binnenkort aan de slag voor RTL 4. Daarmee komt voor Ruben definitief een einde aan 10 mooie jaren bij de jongerenomroep. Van zijn improvisatiekunsten bij De Lama's en zijn Duitse alter ego Marcelino Wunderlich in de battles met Katja Schuurman, tot zijn aanrijding in De Allerslechtste Chauffeur Van Nederland en de geweldige optredens met het ouderenkoor in Golden Oldies. Het is allemaal voorbij. Hoe veel grappen Ruben ook maakt, deze overstap is echt waar.

2) Manuel Venderbos gaat weg bij de EO

Voor Manuel Venderbos is 1 april geen grappige dag. Nadat hij eerder al tegen zijn zin op een zijspoor was gezet door de EO, vertrekt hij nu ook achter de schermen bij de omroep. "De koek is wel zo'n beetje op," aldus Manuel. Op Facebook schreef hij over zijn hoogtepunten bij de EO: "Van het doorbreken van taboes in JONG tot het aan de kaak stellen van homohaat in Rusland met 3 Onderzoekt. Van wekelijks met hoofdpijn van het lachen naar huis rijden na de zondagavondshow op 3FM tot serieuze gesprekken van een uur live op NPO Radio 1." Geen grap, Manuel is echt exit.

3) Danni Lowinski is afgelopen bij SBS 6

Woensdagavond komt ook een einde aan seizoen 3 van Danni Lowinski op SBS 6. In de seizoensfinale krijgt Danni te maken met een probleem: de nieuwe vriendin van haar vader wil ook bij haar wonen. Of er een vierde seizoen komt is nog niet bekend, maar hoofdrolspeelster Marlijn Weerdenburg hoopt van wel. "Ik ga zo op voor een vierde," vertelde ze aan het ANP. "Ik word hier omgeven door fantastische mensen, dus waarom zou ik dat niet willen?"

Lees ook:
Een interview met Marlijn Weerdenburg over Danni Lowinski.

Meer over