Rechtbank Utrecht

30 november uitspraak in kort geding van Peter Gillis tegen Nicol

9 november 2023 15:59 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© ANP REMKO DE WAAL
De rechtbank in Utrecht doet op 30 november uitspraak in het kort geding dat Peter Gillis heeft aangespannen tegen zijn ex-partner Nicol Kremers. Volgens Peter houdt Nicol zich niet aan een geheimhoudtingsplicht die ze hebben vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Zijn eis is dat Nicol niets meer in de media zegt over de relatie die ze hebben gehad.

"Mijn cliënt had gehoopt dat het niet zover had hoeven te komen", aldus Danny Snijders de advocaat van Peter.

Dwang

Eerder beweerde Nicol dat de overeenkomst waar Peter het over heeft, onder dwang is getekend en ook donderdag stipt ze dit aan. Daarbij werd ook de vermeende verhandeling door Gillis aangehaald, waarvan Kremers slachtoffer zou zijn geweest. Volgens de advocaat van Nicol, Allon Kijl, is de overeenkomst alleen maar gemaakt om te zorgen dat Nicol zwijgt aangezien de verhalen over vermeende mishandeling Peter geen windeieren zullen leggen. 

Boek

Massa Is Kassa-ster Peter eist ook inzage in het boek dat Nicol uit wil brengen. Ze bespreekt hierin onder meer haar relatie met hem. Peter wil op zijn beurt weten wat ze daarover gaat schrijven want volgens hem mogen er geen passages instaan die de geheimhoudingsplicht overtreden. Volgens de advocaat van Nicol gaat het hierbij om 'preventieve censuur'. En ook is het boek nog niet af aldus Nicol zelf. 

Klap

In de rechtbank laat Nicol donderdag weten dat ze 'na de eerste klap weg had moeten gaan'. Zij beweert door hem fysiek en mentaal mishandeld te zijn. En ze zou tijdens haar relatie met Peter 'compleet afhankelijk van hem' zijn geweest.

Meer over