Aangepaste programmering in verband met overlijden Mohammed Ali

4 juni 2016 15:50 | actualiteiten | Door Televizier

© Screenshot The Guardian

De NPO past haar zaterdagavondprogrammering aan om stil te staan bij het overlijden van de Amerikaanse bokslegende Mohammed Ali. 

Ali, geboortenaam Cassius Clay, stierf op 74-jarige leeftijd aan de gevolgen van Parkinson. Hij was enkele dagen geleden met spoed opgenomen in een ziekenhuis in Atlanta waar hij volgens een persverklaring voor ademhalingsproblemen werd behandeld.

Levende legende

Ali was bij leven al een legende. Niet alleen vanwege zijn boksprestaties maar ook door de wijze waarop hij zichzelf buiten de ring presenteerde. Ali was een welbespraakte charmeur met een scherp gevoel voor humor en een aan arrogantie grenzende zelfverzekerdheid. Hij was de eerste echte 'celebrity sporter', een atleet met de bekendheid van een Hollywoodster. Ali was "the greatest", en dat bewees hij keer op keer.

Thrilla in Manilla

Studio Sport staat vanavond geheel in het teken van Mohammed Ali. Vanaf 23.00 uur praat Tom Egbers op NPO 1 met onder anderen Ruud ter Weijden, Kees Jansma en Alex Blanchard over de de sporter, de mens en de ster. Daarna volgt om 0.25 uur Nog 1 keer opstaan voor Ali: The Thrilla in Manilla. In deze special wordt het wereldberoemde gevecht dat Ali in 1975 had met Joe Frazier in de Filipijnse hoofdstad, Manila.

Trials of Muhammed Ali

Op NPO 3 wordt om 20.50 uur de documentaire The trials of Muhammed Ali uitgezonden, waarin wordt stilgestaan bij de gevechten die Ali buiten de ring voerde tegen racisme, de oorlog in Vietnam en de afkeer tegen zijn bekering tot de islam. De geplande misdaadserie Varg Veum is verschoven naar volgende week. 

Meer over