Aangepaste programmering vanwege vliegramp MH17

18 juli 2014 14:56 | actualiteiten | Door Televizier

Diverse tv-zenders passen vandaag hun programmering aan vanwege het vliegtuigdrama in Oekraïne. Verschillende programma's op Nederland 1 en 2 worden geschrapt en ook RTL verandert het uitzendschema.

De NOS vindt het ongepast om het programma TROS Muziekfeest op het Plein vanavond uit te zenden. Op Nederland 1 zendt de NOS vrijdagmiddag en -avond extra lange journaals uit die dit gat opvullen. 

Publieke omroep

Om 19.25 uur is de uitzending van De Urker Vissers die donderdagavond verviel te zien. Het KRO-programma Het Gevoel van de Vierdaagse, dat gepland stond om 19.00 uur, verschuift naar 20.50 uur. Flikken Maastricht begint daarna om 21.45 uur. De Avondetappe schuift twintig minuten op en start om om 22.25. 

De Tour de France

De uitzending van de Tour de France wordt verplaatst van Nederland 1 naar Nederland 2. De Rijdende Rechter, De Slimste Mens en Toen Was Geluk Heel Gewoon komen hierdoor te vervallen. 

RTL

RTL Nieuws zendt tot 18.00 uur diverse nieuwsuitzendingen uit op RTL 7. Daarna verhuizen de actualiteitenprogramma’s naar RTL 4, waar de uitzendingen van RTL Nieuws en Editie NL extra lang zijn. 

SBS 6

De programmadirectie van SBS 6 heeft ervoor gekozen om de programmering niet aan te passen. Afhankelijk van het nieuws kunnen reguliere uitzendingen wel worden onderbroken voor extra edities van Hart van Nederland. 

Alle extra uitzendingen over de vliegtuigramp zullen vandaag waarschijnlijk weer massaal worden bekeken. De kijkcijfers van gisteren bewijzen dat Nederland massaal meeleeft met de verschrikkelijke vliegramp.

Meer over