Na 2 keer Ali B

Aangifte tegen Jeroen Rietbergen door Voice-kandidaat Nienke

19 januari 2022 19:02 | actualiteiten | Door Irma Tomas

© ANP
Het gaat maar door bij The Voice-gate. Na twee aangiften tegen Ali B ligt er bij het OM nu ook een aangifte tegen Jeroen Rietbergen wegens aanranding. De aangever is Nienke Wijnhoven die afgelopen week bij Beau een boekje open deed over de praktijken van Rietbergen.

Nienke vertelde dat de bandleider van The Voice of Holland o.a. zei ‘ik zou wel op je willen komen liggen’ toen de kandidate op de grond lag tijdens een zangoefening. Hij nodigde haar ook uit om een muziekstudio te bekijken. Die studio was er niet maar volgens Nienke 'ging hij wel effe voelen’.

"Op het moment dat hij je aanraakt, gaat er van alles door je heen. Je schrikt, maar je zegt niks omdat je denkt: what the hell. Je legt de schuld bij jezelf. Ik dacht dat ik verkeerde signalen had afgegeven.”

Strafbaar

Toen Nienke, die aan The Voice deelnam in 2017/2018, geëmotioneerd haar ervaringen vertelde bij Beau was er nog wat verwarring of de daden van Jeroen strafbaar zijn. Nienke heeft duidelijk besloten dat ze graag wil dat het OM daar uitsluitsel over geeft. 

Therapie werkte niet

Jeroen Rietbergen nam al ontslag bij The Voice nadat de eerste berichten over de uitzending van BOOS naar buiten kwamen. In zijn verklaring schreef Rietbergen dan hij gestopt was met zijn seksueel overschrijdende gedrag na therapie in 2016. Inmiddels is gebleken dat die therapie niet is aangeslagen. Jeroen is nu niet alleen zijn baan en zijn vrouw Linda kwijt, er hangt hem ook een strafzaak boven het hoofd. 

De woordvoerder van Rietbergen laat weten dat zijn cliënt de aanranding ontkent. 

Meer over