John van den Heuvel maakt een foutje

Aangifte verkrachting tegen Danny de Munk

14 juni 2022 23:48 | actualiteiten | Door Irma Tomas

© William Rutten
Het is een slechte dag voor Danny de Munk. Een vrouw die in 2007 en 2008 met de zanger samenwerkte bij de musical Ciske de Rat heeft aangifte tegen hem gedaan wegens verkrachting.

De aangifte komt nadat er al een tijdje geruchten gingen over wangedrag van De Munk. De zanger zelf ontkent alles bij monde van zijn advocaat Royce de Vries.

Die laat in een verklaring weten: 'Cliënt bestrijdt uitdrukkelijk dat hij zich ooit schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag, laat staan aan strafbare feiten. Inmiddels is cliënt - door een abusievelijk doorgestuurde mail - bekend met de identiteit van de aangeefster. Dit bevestigt voor hem dat de beschuldiging ongefundeerd is. Cliënt kan dit onderbouwen en zal dit ook graag doen bij de daartoe aangewezen psartijen. Cliënt is onthutst over deze onterechte beschuldigingen en beraadt zich over het nemen van juridische vervolgstappen.’

John van den Heuvel

De abusievelijk doorgestuurde mail waar De Vries het over heeft, komt van John van den Heuvel die per ongeluk alle gegevens van de vrouw in kwestie door heeft gestuurd. Van de politie had Danny de Munk nog niets gehoord. 

Yvonne Coldeweijer

De vrouw die nu aangifte heeft gedaan, is een andere dan de dame die eerder Yvonne Coldeweijer benaderde met vreselijke verhalen over Danny de Munk. Ook die vrouw werkte bij de musical Ciske de Rat. Naar aanleiding van dat verhaal doet musicalbedrijf Stage Entertainment onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag van De Munk. 

De aangifte komt net op het moment dat De Munk op televisie te zien is in het programma De Hollandse Nieuwe waarin hij een nieuwe volkszanger zoekt. SBS 6 heeft nog geen beslissing genomen over de toekomst van het programma in het licht van de aangifte.

Meer over