Aanklager Making a Murderer schrijft een boek

25 januari 2016 10:53 | actualiteiten | Door Televizier

© Netflix

De openbaar aanklager in de moordzaak rond Steven Avery, van de populaire Netflix-serie Making a Murderer, schrijft een boek over de beruchte Amerikaanse zaak. Het verhaal is volgens hem niet compleet. 

In een interview met WBAY-TV zegt Ken Kratz dat er belangrijk bewijs is weggelaten uit de serie over de moord op Teresa Halbach. Zo zijn er fysieke en indirecte bewijzen die erop wijzen dat Avery schuldig is. Er is bijvoorbeeld een kogel met het DNA van Halbach gevonden in de garage van Avery. Dat bewijs werd wel behandeld in Making a Murderer maar volgens Kratz besteedden de filmmakers er te weinig aandacht aan. 

Verplicht

De bij kijkers van Making a Murderer weinig geliefde Kratz voelt zich naar eigen zeggen verplicht op te komen voor Teresa Halbach en haar familie. Ook zegt Kratz dat hij dankbaar is dat hij het verhaal mag opschrijven.

Eigen mening

De makers van de Netflix-serie zeggen nog steeds achter hun werk te staan. “Ken Kratz heeft recht op zijn eigen mening, maar geen recht op zijn eigen feiten. Als hij een documentaire wil maken en ons in het diskrediet wil brengen op de een of andere manier, is hij meer dan welkom om dat te doen. We gaan niet opnieuw de Halbach-zaak met hem procederen’’, laat filmmaker Laura Ricciardi weten.

Levenslang

Steven Avery en zijn neef Brendan Dassey zitten momenteel een levenslange straf uit voor de moord op Teresa Halbach. Dassey heeft nog een kans om vrij te komen in 2048. 

Lees ook:

Mogelijk Making a Murderer 2 op komst
Steven Avery uit Making a Murderer heeft een nieuwe advocate

Bekijk ook de trailer van Making a Murderer:

Meer over