Abonnees kijken meer Videoland door eigen producties

26 Juli 2016 16:01 | actualiteiten | Door Televizier

© William Rutten

Abonnees van Videoland kijken vier keer zoveel naar de programma's op de streamingdienst van RTL dan een jaar terug. Dit komt mede door eigen producties Zwarte Tulp en Nieuwe Tijden.

Vierhonderd minuten per week, ongeveer een uur per dag. Zo veel kijken 'actieve abonnees' van Videoland naar de beschikbare series, films, documentaires en cabaretvoorstellingen. De gestegen kijktijd komt deels door de nieuwe eigen producties.

Zwarte Tulp

De eerste eigen productie van Videoland was de dramaserie Zwarte Tulp, waarin kijkers meeleven met de twee familiebedrijven in de Bollenstreek die een zwarte tulp willen kweken. Van de serie met onder meer Anna Drijver, Huub Stapel en Roeland Fernhout kwam in mei 2016 een tweede seizoen online. Net als het eerste seizoen wordt dat later ook op RTL 4 uitgezonden.

Nieuwe Tijden

Dit jaar kwam er nog een eigen productie bij op de RTL-streamingdienst: Nieuwe Tijden. In tien dagen haalde deze GTST-spin-off al een miljoen streams op Videoland. De eerste 40 afleveringen zijn ook te zien op RTL 4, maar de overige episodes van de soap zijn exclusief online. 

Younger

Naast de lancering van Zwarte Tulp 2 en Nieuwe Tijden groeit de Videoland-kijktijd ook door de komst van internationale hitseries als Younger, The Tunnel en Dark Matter. De streamingdienst verkeeg deze titels door een deal met Endemol Shine Nederland.

Meer over