Acteur André van den Heuvel (88) overleden

De Nederlandse acteur en regisseur André van den Heuvel is op 88-jarige leeftijd overleden in Amsterdam. Zijn dochter maakte het droevige nieuws bekend.

Van den Heuvel (rechts op de foto) werd op 4 juni 1927 geboren in het Limburgse plaatsje Tegelen. 

Divers acteur

Hij groeide uit tot een divers theateracteur die zware stukken van Shakespeare en Vondel met hetzelfde gemak speelde als kluchtige musicals en blijspellen. Zo scoorde hij samen met Leen Jongewaard een hit met het liedje Op Een Mooie Pinksterdag, uit de Annie M.G. Schmidt musical Eerlijk Duurt Het Langst. Vijftig jaar later spreekt het vrolijk weemoedige nummer over vaders, dochters en ouder worden nog altijd aan. 

Louis d'Or en meer

Voor zijn werk op het toneel kreeg hij in 1973 en 1992 de Louis d'Or toegekend, de belangrijkste Nederlandse theaterprijs. Maar ook op televisie en film was hij actief. Van den Heuvel speelde ook hier de meest uiteenlopende rollen: van Willie in de André van Duin film Joep Meloen tot de hertog van Alva in de Willem van Oranje miniserie uit 1984. Daarnaast had hij een vaste rol in kinderserie Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen? en speelde hij mee in de met een Gouden Televizier-Ring bekroonde dramaserie De Weg

André van den Heuvel speelde in 2008 zijn laatste tv-rol. In de serie Keyzer & de Boer Advocaten dook hij op Herman Batenburg in de toepasselijk getitelde aflevering "De laatste halte".

Reageren