Vastgehouden

Acteur Bas Muijs gegijzeld en mishandeld eerder dit jaar

26 september 2023 19:28 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© Jasper Suyk
Trouwe kijkers van Goede Tijden, Slechte Tijden weten dat Stefano Sanders, gespeeld door Bas Muijs, in het afgelopen seizoen zijn eigen gijzeling in scène zette. Wat we toen nog niet wisten, is dat de acteur in het echt als Bas een soortgelijke situatie meemaakte.

Dat bevestigt slachtofferadvocaat Petra Breukink aan RTL Boulevard na berichtgeving van Yvonne Coldeweijer.

Gelokt

Volgens de tenlastelegging is de acteur in maart dit jaar naar het huis van de verdachte Arnhemmer gelokt. Hij dacht dat hij een afspraak had met een terminaal zieke fan. Daar aangekomen werd hij gegijzeld door de nieuwe partner van zijn ex-vriendin. Hij werd daar vervolgens vastgehouden tegen zijn wil. Bas werd beschoten met een spijkerpistool langs de voeten en/of het gezicht. Ook heeft de verdachte hem in een wurggreep gehouden.

Geld

De verdachte was uit op tienduizenden euro's. Kwam hij daar niet mee over de brug, dan zou de verdachte een filmpje online zetten waarin werd gezegd dat zijn vriendin door de acteur was verkracht. 

Ziekenhuis

Zo ver komt het niet. Bas overtuigt zijn mishandelaar dat hij naar het ziekenhuis moet. Daarmee eindigt de gijzeling. Het ziekenhuispersoneel schakelde de politie in. De verdachte werd direct gearresteerd en zit sindsdien in voorarrest.

Reactie

Slachtofferadvocaat Petra Breukink heeft op het voorval gereageerd aan RTL Boulevard. "Mijn cliënt Bas Muijs is in maart van dit jaar het slachtoffer geworden van een poging tot doodslag, afpersing en wederrechtelijke vrijheidsberoving in Arnhem. Er is een verdachte opgepakt en de zaak is inmiddels voor de rechter gebracht. Zolang deze zaak onder de rechter is en het onderzoek nog loopt kan mijn cliënt daar niet inhoudelijk op ingaan."

Impact

De advocaat vervolgt nog: "Het behoeft geen toelichting dat deze kwestie een enorme impact heeft gehad op Bas en zijn gezin. We hopen dan ook dat de media de privacy van Bas en zijn gezin zal respecteren."

Ook EndemolShine (dat GTST produceert) heeft gereageerd op het nieuws. Ze zijn op de hoogte van wat er gebeurd is en geven de acteur de ruimte die hij nodig heeft voor de verwerking. Daarbij is hem ook hulp geboden. Bas werkte een tijdje niet en dat zorgde dat een aantal scènes van zijn alter ego Stefano Sanders op een later moment opgenomen moesten worden. 

Het onderzoek naar het misdrijf loopt nog. De zaak wordt later inhoudelijk behandeld voor de rechter.

Meer over