Actiedag Nederland Helpt Nepal live te volgen op tv en radio

Vrijdag 1 mei is er een nationale actiedag voor slachtoffers van de aardbeving in Nepal. De NPO, RTL en SBS werken samen om geld in te zamelen voor Giro555.

De speciale dag vanuit Studio De Hallen in Amsterdam markeert de start van de actieweek 'Nederland Helpt Nepal'. NPO Radio 2 zit vrijdag de hele dag live in het 555-Café, waar veel BN'ers zullen langskomen. Ook de live tv-programma's van de NPO, RTL en SBS besteden aandacht aan de actiedag.


De Hallen

In De Hallen wordt een Nepalese sfeer gecreëerd, "met berg- en klimsport en zang en dans", aldus Giro555-actievoorzitter Gijs de Vries. Daarnaast kunnen mensen praten met hulpverleners, inspiratie opdoen voor inzamelingsacties en natuurlijk giften en cheques brengen. "Iedereen is welkom om langs te komen."

Radio 2

De actiedag begint om 6.00 uur 's ochtends en duurt tot middernacht. Radio 2-dj's Gijs Staverman, Bart Arens, Jan-Willem Roodbeen en Wouter van der Goes maken de hele dag door een live uitzending, waarin artiesten als Matt Simons, Maaike Ouboter, Causes en Dillenburg komen optreden. Verder is er een belpanel met BN'ers.

Tv

De NPO, RTL en SBS doen vanaf locatie verslag van de actiedag. NPO 2 maakt binnenkort een host bekend voor de tv-registratie. Aan het eind van de dag maakt Giro555 een tussenstand bekend van het tot dan toe verzamelde bedrag.

Reageren