Activiste Malala in speciale RTL Late Night

1 december 2017 16:58 | actualiteiten | Door Televizier

© 20th CF.

Humberto Tan ontvangt aankomende maandag kinderrechtenactiviste Malala Yousafzai in een special over de internationale Kindervredesprijs. De uitzending staat volledig in het teken van de prijs die op die dag wordt uitgereikt in Den Haag.

De 20-jarige Malala werd wereldwijd een symbool van verzet door in 2007 in opstand te komen tegen de Taliban en hun verbod op onderwijs voor meisjes. Dit met gevaar voor eigen leven, want in 2012 werd de toen 14-jarige Malala in haar hoofd geschoten door de terreurorganisatie. Die aanslag overleefde ze, en de activiste ging door met haar strijd voor onderwijs voor meisjes. Dankzij haar inzet werd ze in 2014 de jongste winnares ooit van de Nobelprijs voor de Vrede.

Internationale Kindervredeprijs

RTL Late Night wordt maandagavond uitgezonden vanuit het Binnenhof in Den Haag waar Humberto Tan ook spreekt met de winnaar van de Internationale Kindervredesprijs 2017. Malala, die deze prijs in 2013 won, reikt de award eerder die dag uit. Daarnaast is Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Ali bin al-Hussein van Jordani√ę te gast. Hij zet zich in voor de honderdduizenden kindvluchtelingen in zijn land.

RTL Late Night - Special Internationale Kindervredesprijs is maandag om 22.30 uur te zien bij RTL 4

Meer over