Open op Instagram

Actrice Angela Schijf worstelde tien jaar lang met eetstoornis

2 juni 2023 12:25 | actualiteiten | Door Susanne Jansen

© ANP KIPPA/Marcel van Hoorn

Actrice Angela Schijf, bekend als Eva van Dongen uit Flikken Maastricht, staat vandaag op haar Instagram stil bij Wereld Eetstoornis Actiedag. Zij doet dit niet zomaar, de actrice laat namelijk weten dat zij zelf meer dan tien jaar van haar leven heeft geworsteld een eetstoornis. Zij heeft er nooit eerder over gesproken.

Angela Schijf worstelde tien jaar met boulimia. 

Kwetsbaar proces

In een openhartige post legt Angela ook de reden uit waarom zij er nog niet eerder over sprak. "Het was ernstig en zwaar. Nooit heb ik er over gesproken omdat het zo’n ongelooflijk kwetsbaar proces is dat je het eigenlijk niet uit kunt leggen. Als je ‘t niet kent, dan kom je niet zo makkelijk bij de gevoelens en gedachten van mensen die een eetstoornis hebben. Want het is geen ‘aandacht trekken’ of ‘alleen maar dun willen zijn’. Het is een verschrikkelijke psychische ziekte die niet per se zichtbaar hoeft te zijn", schrijft zij op Instagram.

Hart onder de riem

Naast de woorden van Angela over haar eigen situatie, sluit ze af met krachtige woorden voor iedereen die op dit moment worstelt met een eetstoornis: "Ik kom jonge vrouwen tegen waar de angst, het perfectionisme, de dwang zo groot is, dat het me bang maakt. Tegen al die prachtige meiden zou ik willen zeggen: je hoeft het niet alleen te doen. Tegen alle moeders en vaders, zussen en broers, geliefden: heb vertrouwen."

Meer over