Actrice Lauren Bacall (89) overleden

De wereldberoemde Amerikaanse actrice Lauren Bacall is op 89-jarige leeftijd in haar huis in New York overleden aan een beroerte. Bacall was ooit getrouwd met Humprey Bogart.

De bekendste films van Lauren Bacall dateren uit de jaren vijftig toen ze samen met Bogart films maakte als The Big Sleep, Dark Passage en Key Largo. Het stel ontmoette elkaar tijdens de opnamen van To Have and Have Not toen zij nog maar 19 jaar was en hij 25 jaar ouder. Ze trouwden drie maanden later, kregen twee kinderen samen en werden het meest iconische Hollywood-koppel ooit.

The Voice

Bacall was beroemd vanwege haar donkere rokerige stem, bekend als 'The Voice', later kwam daar nog 'The Look' bij, de sexy blik die Bacall in huis had en waar elke mannnelijke bioscoopbezoeker het warm van kreeg. Bogart stierf in 1957 toen Bacall nog maar 32 was. Daarna had ze een korte affaire met Frank Sinatra, later trouwde ze met acteur Jason Robards.

Sopranos

Na de Hollywoodjaren beleefde Bacall een tweede carrière op Broadway in musical als Applause en Woman of the Year. Op 72-jarige leeftijd verdiende ze eindelijk haar eerste Oscarnominatie met haar rol als moeder van Barbra Streisand in The Mirror Has Two Faces. Bacall was in 2003 te zien in de experimentele Lars von Trier-film Dogville en in een aflevering van de Sopranos in 2006.

Lauren Bacall woonde haar hele leven in het beroemde Dakota-building in New York, dezelfde plek als waar John Lennon in 1980 voor de deur werd vermoord.

In To Have and Have Not sprak Bacall een van haar meest beroemdste teksten uit: „You know how to whistle, don't you, Steve? You just put your lips together and . . . blow.” Bekijk het beroemde fragment hieronder. 

Reageren