'Onterechte conclusies'

Advocaat van belager Tim Hofman bekritiseert BOOS-aflevering

27 oktober 2023 15:51 | actualiteiten | Door Tessa Kok

© Annemieke van der Togt

De advocaat van de man die Tim Hofman in september wilde vermoorden, heeft gereageerd op de BOOS-aflevering die Tim gemaakt heeft over het moordplan van de belager. De advocaat van de belager, Emma Hoffman, vindt dat er onterechte conclusies zijn getrokken.

Dat vertelt ze in gesprek met BN DeStem. ''Voordat de zaak goed is uitgezocht worden daardoor al onterechte conclusies getrokken en in dit geval ook meteen de media ingeslingerd'', aldus de advocaat.

BOOS-aflevering

Tim Hofman en zijn team maakten de BOOS-aflevering naar aanleiding van de gebeurtenis op 6 september. Advocaat Emma Hoffman is in ieder geval niet te spreken over de uitzending. Ze noemt het 'zeer onwenselijk' dat Tim nu al het strafdossier met het grote publiek gedeeld heeft. 

Onterechte conclusies

Een van de onterechte conclusies volgens de advocaat van de belager, is dat de presentator heeft gezegd dat de bewaker de tas met wapens van de verdachte ingenomen heeft, terwijl dat volgens haar niet zo is. ''Er wordt een beeld geschetst alsof hij tegengehouden is door de beveiliging'', zegt Hoffman erover. ''Mijn cliënt heeft de tas zelf afgegeven. Hij zei tegen de beveiliger: 'Ik ben op zoek naar Tim Hofman, ik heb een pistool bij me in een tas, ik geef jou mijn tas, ik ga jou niks doen''.

Emma Hoffman beweert ook dat de verdachte niet dreigend door het gebouw in Hilversum heeft rondgelopen, in tegenstelling tot wat Tim Hofman heeft gezegd. De advocaat zegt dat de verdachte naar Tim Hofman heeft gevraagd en vervolgens is vertrokken toen bleek dat de presentator niet aanwezig was in het gebouw.

Volgens de advocaat is er ook niets waar van dat de belager met 'mentale problematiek' zou kampen, wat wel als conclusie getrokken werd door het team van Tim in de BOOS-aflevering. De advocaat zegt dat er wel mentale problemen waren bij de verdachte, maar dat er geen sprake is van een geschiedenis met behandelingen voor psychische problemen.

Motief

Emma Hoffman wilde geen antwoord geven op de vraag of de verdachte Tim iets aan zou doen als hij wel naar hem toe was gekomen. Ook laat ze niets uit over of de man in kwestie een hekel heeft aan ‘woke’ en ‘links gedachtengoed’, zoals Tim in de BOOS-aflevering concludeert.

De 41-jarige verdachte moet eind dit jaar voor de rechter verschijnen. De eerste inleidende zitting staat voor 20 december op de planning. 

Meer over