Zaak Tjeerd van Seggeren

Aflevering van Net5 Moorddossier geschrapt

9 november 2022 16:40 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© NET5
Net5 heeft besloten om de zaak Tjeerd van Seggeren in Moorddossier woensdagavond niet uit te zenden. Een woordvoerder van productiehuis Het Volk heeft een bericht hierover van Omrop Fryslân bevestigd.

De uitzending wordt woensdag op verzoek van de nabestaanden van de in 2017 vermoorde man geschrapt.

Spraakmakende moordzaken

Elke week wordt in de serie teruggeblikt op Nederlandse moordzaken die spraakmakend zijn. De aflevering van vanavond zou de vierde zijn van de tien. Net5 heeft ervoor gekozen om een deel dat later uitgezonden zou worden, nu vanavond uit te zenden. 

Nabestaanden

"We hebben tijdens het maken van deze aflevering doorlopend contact gehad met de nabestaanden", vertelt de woordvoerder. "Op het laatste moment zagen ze toch reden om ons te vragen de aflevering niet uit te zenden. Daar geven wij op dit moment gehoor aan." Donderdag wordt er door Productiehuis Het Volk en Talpa om de tafel gezeten wat er verder met de aflevering gaat gebeuren. Talpa kon woensdagmiddag nog niet reageren.

Zaak

In juli 2017 werd Tjeerd van Seggeren na een muziekfestival in de Friese plaats De Westeren dood gevonden in een weiland bij Zwaagwesteinde. De 37-jarige man was met een hard object op zijn hoofd geslagen. De politie kreeg al snel zijn vrouw Jessica in het vizier. Samen met Stichting Slachtofferhulp heeft de familie een brief geschreven aan de televisiezender. Omrop Fryslân meldt dat de nabestaanden vooral hebben aangevoerd dat de kinderen van het koppel mogelijk emotionele schade van de uitzending zouden ondervinden.

Meer over