Geschrapt

Afleveringen van Waku Waku met Tim den Besten niet uitgezonden

13 november 2023 15:06 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© Merlijn Doomernik
KRO-NCRV heeft de afleveringen van spelshow Waku Waku waarin Tim den Besten mee zou spelen, geschrapt. Dit besluit heeft de omroep in overleg met de NPO genomen. In de finaleweek, die nu helemaal vervalt, zou hij als kandidaat te zien zijn.

Tim was de afgelopen week veelvuldig in het nieuws doordat bekend werd dat hij ernstig ziek is en dat hij beschuldigd wordt van identiteitsfraude.

Waarschuwen

In een artikel van Het Parool wordt Tim beschuldigd van identiteitsfraude. In een statement schrijft de omroep: "Dit laatste is binnen onze jeugdprogrammering een onderwerp waar we kinderen regelmatig voor waarschuwen en over berichten." Het statement werd geplaatst na eerdere berichten van Yvonne Coldeweijer.

Zorgvuldigheid

KRO-NCRV geeft aan dat ze bij deze beslissing niet over één nacht ijs zijn gegaan. "De beslissing is in zeer grote zorgvuldigheid genomen. Wij begrijpen goed dat het zou gaan over een situatie in de privésfeer en dat een beschuldiging geen veroordeling is. We hebben echter ook een strikt beleid als het gaat om kinder- en familieprogramma’s. Wij hebben Tim van ons besluit via zijn contactpersoon op de hoogte gesteld."

Aangiftes

Volgens het artikel dat in Het Parool verscheen, hebben drie mannen aangifte gedaan tegen Tim. Hij zou in 1,5 jaar tijd de namen en foto's van deze drie mannen hebben gebruikt om gesprekken te voeren op datingapp Grindr. Ook werd bekend dat hij lijdt aan een zeldzame vorm van kanker.

100 dagen

Het programma 100 Dagen dat binnenkort te zien is, blijft wel gewoon staan in de programmering.

 

Meer over