Afperser John en Linda de Mol op vrije voeten vanwege dementie

23 april 2015 16:46 | actualiteiten | Door Televizier

© Roy Beusker Fotografie

Afpersopa Dirk M. komt vrijdag vrij. Zijn voorarrest is opgeschort, nu uit onderzoek blijkt dat hij een ernstige vorm van dementie heeft.

Dirk M. wordt verdacht van afpersing en bedreiging van John en Linda de Mol, maar mag de rechtszaak thuis afwachten. De afpersopa komt vrij omdat hij een ernstige vorm van dementie heeft. Volgens artsen gaat zijn gezondheid in de cel nog verder achteruit.

Dirk M.

Om die reden heeft de advocaat van de 70-jarige Dirk M. de rechter gevraagd om de voorlopige hechtenis op te schorten. Dat gaat nu gebeuren, op voorwaarde dat de man geen contact zoekt met John en Linda en zijn paspoort inlevert. Op 18 juni moet Dirk M. voor de rechtbank verschijnen.

John de Mol

Dirk M. zit sinds begin december vast. Hij wordt ervan verdacht de familie De Mol meer dan een jaar geterroriseerd te hebben. Zo eiste hij 5 miljoen euro in een dreigbrief en zou hij de kinderen van Linda kwaad doen als er niet werd betaald. Nadat de zaak was behandeld in het programma Opsporing Verzocht, kwamen er ontzettend veel tips binnen en belandde de afpersopa achter slot en grendel.

Gevangenis

Al eerder bleek dat Dirk M. het leven in de gevanenis totaal niet aan kon. Volgens zijn advocaat was hij veranderd in een psychisch en lichamelijk wrak. M. is in de cel 10 kilo is afgevallen, heeft last van zijn bloedsuikerspiegel en vindt het psychisch moeilijk dat zijn echtgenote en kleinkind bij een psycholoog lopen door zijn acties.

Lees ook:
De afperser van John en Linda is een wrak geworden in de gevangenis.

Meer over