Afscheidsfeest Beatrix verschoven

23 augustus 2013 10:46 | actualiteiten | Door Televizier

Op zaterdag 14 september stond een groot dankfeest voor prinses Beatrix gepland. Vanwege het overlijden van prins Friso is dit nu uitgesteld.

Het nationale feest zou worden gehouden in Rotterdam, maar het Nationaal Comité Inhuldiging vindt het niet gepast om de festiviteiten door te laten gaan. Dit vanwege het overlijden van Prins Friso op 12 augustus 2013. Een nieuwe datum voor het feest moet nog worden vastgesteld, waarschijnlijk gaat het begin 2014 plaatsvinden.

Ahoy

Tijdens het evenement zouden verschillende uitzwaai-activiteiten plaatsvinden, waarbij Nederlanders de kans krijgen de prinses te bedanken voor haar regeringsjaren. Deze activiteiten zouden voornamelijk op en rond het water plaatsvinden. Daarnaast zou er 's avonds in Ahoy een show zijn met muziek, zang en dans. Of dit op de nieuwe datum ook zo is, is nog niet duidelijk.

Ivo Niehe

Op vrijdag 13 september zou Ivo Niehe een speciale editie van de TV Show presenteren. De TROS liet vrij weinig los over wat er gaat gebeuren in TV Show: Thank You Beatrix. Het is ook niet duidelijk of dit programma wel doorgaat.

Droomboek

Wat in ieder geval wel doorgaat is de presentatie van het Droomboek voor de Koning op 5 september. Koning Willem-Alexander neemt dan het eerste exemplaar van het boek in ontvangst op Paleis het Loo in Apeldoorn. Het boek bestaat uit 300 dromen voor ons land, die zijn ingestuurd door verschillende Nederlanders.

Meer over