Bye bye

Al 25.000 mensen zeggen Facebook vaarwel dankzij Zondag met Lubach

10 april 2018 15:36 | actualiteiten | Door Televizier

Arjen Lubach heeft met zijn Bye bye-actie op Facebook al heel wat mensen overtuigd om te stoppen met Facebook. In totaal verlaten 25.000 Nederlanders het sociale netwerk. Nog eens 62.000 mensen twijfelen nog.

Lubach bereikt met zijn programma Zondag met Lubach ontzettend veel mensen. Hij won de Gouden Televizier-Ring, startte een referendum en ging wereldwijd viral met zijn America first, Netherlands second-video. Afgelopen zondag kwam hij opnieuw in actie, en zoals altijd volgen veel mensen zijn voorbeeld.

Bye Bye Facebook

Lubach deed een boekje open over de schokkende kleine lettertjes van Facebook. Om de privacy van iedereen te waarborgen startte hij de Bye bye Facebook-actie. Iedereen die zich aanmeldt zegt morgen zijn account op. Dat heeft nogal wat effect, al 25.000 mensen zeggen hun account te verwijderen. Nog eens 62.000 mensen twijfelen nog.

Weinig effect

Of de actie van Lubach effect heeft op Facebook is nog maar de vraag. Wereldwijd bekijken ruim 1 miljard mensen dagelijks hun tijdlijn. Facebook-baas Mark Zuckerberg zal daarom waarschijnlijk niet wakker liggen van het relatief kleine clubje rebelse Nederlanders.

Lees ook: Paashit voor Lubach en Famke Louise

Meer over