Al Jazeera koopt BNN-documentaire over jihadstrijder aan

De documentaire Paradijsbestormers van BNN zal binnenkort te zien zijn op het grootste tv-netwerk van het Midden-Oosten. Al Jazeera kocht de docu aan.

Paradijsbestormers vertelt het verhaal van de Nederlandse jihadist Abu Gharib, die naar Syrië is gegaan om daar te vechten. Documentairemaakster Floor van der Meulen volgde voor de film ook andere Nederlandse jihadstrijders. 

Al Jazeera

Een woordvoerder van Al Jazeera zegt over Paradijsbestormers: “The film is highlighting a hot topic nowadays which is the Jihadist going from Europe to Syria for Jihad.” Floor van der Meulen is enthousiast dat Al Jazeera de film zal uitzenden: “De aankoop van Al Jazeera bevestigt nog eens dat het ons gelukt is om het perspectief van deze jongens vast te leggen en invoelbaar te maken. Ik ben waanzinnig benieuwd naar de reacties van het publiek in het Midden-Oosten.” 

Paradijsbestormers

Paradijsbestormers was in Nederland te zien op 11 september 2014, in de BNN-special Ik Vecht De Jihad. Het was geen kijkcijferhit, maar door tv-critici werd de film geprezen. Paradijsbestormers is ook genomineerd voor De TV Beelden, in de categorie ‘Beste actuele programma’.

Lees ook: BNN-gezichten Geraldine Kemper en Tim Hofman waren te zien in een documentaire in Zuid-Korea.

Reageren