Nieuwe samenwerking

Albert Verlinde en Paul de Leeuw gaan op zoek naar dé musicalster

14 september 2023 19:28 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© Rob Jacobs
Er is een nieuw programma geboren: Stars On Stage met niemand minder dan Albert Verlinde en Paul de Leeuw. Het concept staat in het teken van musical. Verlinde en De Leeuw recenseren optredens van BN'ers die opgeleid worden tot musicalster.

Het programma is vanaf begin volgend jaar te zien op RTL 4.

Wie o wie?

In Stars On Stage gaan bekende Nederlanders uit de muziek-, sport- en mediawereld strijden om de titel musicalster. De beoordeling is in handen van het duo en twee wisselende recensenten. Het inmiddels bekende andere duo Jamai Loman en Buddy Vedder presenteert het programma. Later dit jaar horen we wie de deelnemers en recensenten zijn. 

Topsport

"In mijn leven heb ik ontelbaar veel musicalacteurs en -actrices zien zingen, dansen én acteren. Musical is als het ware topsport en het lijkt me fantastisch om erachter te komen of onze acht BN'ers de combinatie van deze drie disciplines ook aan kunnen", vertelt Verlinde.

Niet makkelijk

Paul de Leeuw laat weten dat de groep met BN'ers zal tonen dat het musical vak niet makkelijk is. "Ga er maar aan staan, elke week transformeren in een compleet nieuwe rol, met alles wat daarvoor nodig is. Voor ons wordt het vooral kritisch kijken, genieten, maar ook verwonderen. Geloof me: ze moeten keihard aan de bak." Voor De Leeuw is het overigens het eerste programma dat hij weer voor RTL maakt sinds hij in 2020 vertrok.

Meer over