Albert Verlinde: 'het was buitengewoon onhandig van Onno'

Albert Verlinde opende RTL Boulevard voor het eerst met nieuws over zichzelf. Hij reageerde op de zoenfoto's van zijn echtgenoot Onno Hoes, de burgemeester van Maastricht.

Verlinde vertelde meteen na de begintitels dat hij geen moment had overwogen om zich ziek te melden of het onderwerp niet te bespreken.

„De afgelopen dertien jaar heb ik genoeg foto's van anderen in dezelfde positie laten zien. Nu ben ik zelf aan de beurt en dan moet je net zo eerlijk zijn. De dag die ik wist dat zou komen is hier. Dus we behandelen dit onderwerp hetzelfde als we bij een ander zouden doen."

Inderdaad gezoend

De foto's van een zoenende Onno Hoes met een 24-jarige jongen in een hotellobby in Maastricht werden gisteren getoond in Show Laat op SBS 6. Albert vertelde dat hij wist van de afspraak tussen Onno Hoes en de jonge man, maar dat het niet leuk was dat de foto's op tv waren te zien.

„Toch heb ik heb geen problemen met de situatie, als je een emotionele week achter de rug hebt en je spreekt met iemand af dan kan dit gebeuren." Volgens Verlinde is er inderdaad gezoend, maar is op de foto's te zien dat 'ze ook weer niet over elkaar heen kruipen."

Buitengewoon onhandig

Daarna las het boegbeeld van RTL Boulevard een officiele verklaring voor uit naam van hemzelf en van Onno Hoes. Daarin staat onder meer dat de actie van Onno buitengwoon onhandig was, dat een lange afstandrelatie niet makkelijk is maar dat het stel na 22 jaar zeker niet uit elkaar gaat.

„Vanavond ga ik naar Maastricht en dit weekend ben ik er ook, er is dan ook wel wat te bespreken", zo besloot Verlinde het onderwerp.

Reageren