'De dood voelde warmer'

Ali B. dacht aan zelfmoord na beschuldigingen

12 juni 2024 10:03 | actualiteiten | Door Irma Tomas

© ANP
Aan het begin van de rechtszaak tegen hem vertelde Ali B. in een verklaring dat hij de afgelopen 2,5 jaar zelfmoord heeft overwogen. 'De dood voelde warmer dan het leven', zegt de presentator/rapper.

Ali B. staat terecht wegens twee verkrachtingen en twee aanrandingen bij drie verschillende vrouwen. De ooit zo gevierde 42-jarige ontkende in zijn openingsverklaring alle aantijgingen aan zijn adres. "Ik heb nooit een signaal gekregen, achteraf ook niet, dat er is iets gebeurd tegen de zin van iemand. Wat er is gebeurd, is met respect van twee kanten gebeurd."

De dood voelde warmer dan het leven

In dezelfde verklaring staat dat hij het de afgelopen tijd moeilijk heeft gehad. "Ik hoop dat de dingen die ik zeg grondig door de rechtbank worden onderzocht en worden begrepen. Anders is het wachten op de eerste zelfmoord. Zelf heb ik ook die gedachten gehad. Ik dacht op een gegeven moment dat mijn familie beter af zou zijn als ik niet meer besta. De dood voelde warmer dan het leven." 

Over de effecten die de beschuldigingen op zijn leven hadden, vertelt hij. "Ik ben afgeschilderd als beest en seksueel roofdier. Ook vrienden zijn er blind in gaan geloven, en wilden niet meer met mij geassocieerd worden."

De slachtoffers

Twee van de drie vermeende slachtoffers van Ali B. zijn niet aanwezig. Oud The Voice-kandidate Jill Helena is er wel. Zij beschuldigt Ali B. van aanranding. Ellen ten Damme en Naomi uit Heiloo zijn niet gekomen. 

Meer over