Honderd procent ontkenning

Ali B in juni 2024 voor de rechter

22 december 2023 18:45 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© William Rutten
De rechtszaak tegen Ali B gaat naar verwachting op 12 en 13 juni van start in de rechtbank van Haarlem. Op dat moment vindt de inhoudelijke behandeling plaats.

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) Noord-Holland vrijdag gemeld.

Incidenten

De rapper wordt vervolgd voor verkrachting en aanranding van drie meerderjarige vrouwen. Een van die incidenten is gerelateerd aan The Voice of Holland. De incidenten zouden hebben plaatsgevonden tussen 2014 en 2018 in Heiloo, Amsterdam en Marokko. Een vierde aangifte is geseponeerd.

Reactie

In een reactie aan RTL Boulevard laat Ali B via zijn advocaat weten dat hij 'heel blij' is dat er een zittingsdatum is. "Ali B heeft bij het verhoor op alle vragen antwoord gegeven en wil dat ook op de zittingen doen. Hij beroept zich niet op zijn zwijgrecht. Het is een honderd procent ontkenning."

Tergend langzaam

"Ali is heel blij dat er een zittingsdatum is, maar hij vindt het uitermate frustrerend dat hij daar 2,5 jaar op heeft moeten wachten." Ali's advocaat spreekt van 'een tergend langzaam opsporingsonderzoek'. "We hebben al eerder gevraagd om een zittingsdatum te plannen, maar het OM wilde de getuigenverhoren eerst afwachten. Dat ligt met name aan het opsporingsonderzoek."

Vervolging

In maart van 2023 werd bekend dat Ali B vervolgd wordt net als voormalig The Voice-bandleider Jeroen Rietbergen. Voor de zaak van Jeroen is nog geen datum bekend. Het onderzoek tegen Marco Borsato rond The Voice is bij gebrek aan bewijs geseponeerd. Tegen hem loopt nog wel een zedenonderzoek naar aanleiding van een aangifte uit december 2021. Dit staat los van het programma.

Meer over