Over een andere boeg

Alleen maar positieve nieuwtjes in SBS-programma GoedNieuws Vandaag

11 september 2023 10:28 | actualiteiten | Door Esther Hut

© William Rutten

Sommige mensen ontwijken soms bewust het journaal of nieuwssites, omdat negatief nieuws zoals oorlog, criminaliteit of natuurrampen vaak de overhand heeft. Maar het nieuwe SBS-programma GoedNieuws Vandaag pakt het juist heel anders aan en legt de focus op positief nieuws.

Nieuws waar je dus zelf ook vrolijk van wordt.

Optimistische ontwikkelingen

Wat kunnen we dan precies verwachten? Volgens Talpa “geen naïeve onderwerpen waarin door een roze bril naar de werkelijkheid gekeken wordt.”

GoedNieuws Vandaag focust zich juist op positieve, optimistische ontwikkelingen. Bijvoorbeeld wetenschappelijke doorbraken op medisch vlak, duurzame vredesonderhandelingen en een inzamelingsactie om een buurtbewoner te helpen.

Uitdaging

“We zijn dit programma al ruim een half jaar in de luwte aan het ontwikkelen en dat is best een uitdaging. Wat is de goede toon? Wat zijn de juiste onderwerpen? Hoe maak je je dagelijkse nieuwsselectie? Een gedegen en enthousiaste groep journalisten heeft de afgelopen maanden keihard gewerkt. We zijn er klaar voor. Uit onderzoek blijkt dat veel kijkers en lezers de nadruk op negativiteit zat zijn. Ik vind het spannend, maar ook inspirerend dat wij hier nu mee van start gaan,” laat hoofdredacteur Marc Veeningen weten.

Presentatoren

De presentatie van GoedNieuws Vandaag is in handen van Donatello Piras en Nikki Herr. Andere deskundigen die vaak terugzien zijn Sofie van den Enk, Raymond Mens, Talitha Muusse en Rens de Jong.

Wanneer is GoedNieuws Vandaag op tv?

GoedNieuws Vandaag is vanaf maandag 2 oktober iedere werkdag om 18:00 uur live te zien op SBS6.  

Meer over