Allerlei kleuren Pieten bij Sinterklaasjournaal

4 november 2016 21:22 | actualiteiten | Door Televizier

© Wim Kluvers

Het Sinterklaasjournaal begint woensdag en daarin zullen allerhande Pieten te zien zijn. Gekleurde, maar ook Zwarte Pieten.

Dat schrijft de Volkskrant die met acht bronnen rondom het Sinterklaasjournaal heeft gesproken. RTL zorgde voor opschudding door te melden dat Sinterklaas voortaan alleen nog maar Schoorsteen Pieten in dienst neemt. Zover gaat de NTR met het Sinterklaasjournaal dus niet.

Pietje Precies

Bob Fosko, die Pietje Precies speelt zegt: „Het verhaal moet een verrassing blijven. Maar iedereen zal merken dat de kritiek op Zwarte Piet in dit script serieus genomen wordt. Deze keer neemt het Sinterklaasjournaal de handschoen op.”

Erik van Muiswinkel

Na het Sinterklaasjournaal van vorig jaar waren de meningen in Nederland nogal verdeeld. Veel kijkers waren blij dat de meeste Zwarte Pieten zwart bleven, maar medewerkers Erik van Muiswinkel (hoofdpiet), Dolores Leeuwin en Jochem Myjer stapten daarom juist op.

Stroopwafelpiet

Nu zet het Sinterklaasjournaal definitief een stap richting het einde van Zwarte Piet. Dat zal tegen het zere been zijn van de meerderheid van de Nederlandse bevolking. Uit een enquĂȘte van de Telegraaf bleek vrijdag dat 75% van de Nederlanders niks ziet in Schoorsteen, stroopwafel, Goudse kaas, of paarse pieten.

Meer over