Vanaf 14 januari

Amber Kortzorg duikt voor nieuw seizoen Kassa in leven van 'werkende armen'

13 januari 2023 09:53 | actualiteiten | Door Judith Regeling

© Rogier Veldman
Hoe kan het dat hardwerkende mensen soms alsnog te weinig geld verdienen om rond te komen en wat kunnen ze daaraan doen? Die vragen staan centraal in het aankomende seizoen van Kassa.

BNNVARA deelt alvast wat eerste details.

De werkende armen

In de politiek en media is er vaak genoeg aandacht voor mensen die onder de armoedegrens vallen en hierdoor aanspraak kunnen maken op een uitkering, energiebonussen of toeslagen. Maar dat is niet genoeg, zo vinden de makers van Kassa. Zij zijn namelijk vooral benieuwd naar de werkenden armen, oftewel naar de mensen die te weinig verdienen om rond te komen maar teveel voor de aangeboden hulp. Want: hoe kan dat eigenlijk? En mag dat eigenlijk wel?

Amber Kortzorg

Amber Kortzorg vindt het belangrijk dat dit onderwerp ook op de kaart wordt gezet. "Zorgverleners, postbezorgers, callcentermedewerkers, mensen in distributiecentra, winkelmedewerkers, kinderopvangpersoneel, schoonmakers: ze werken zich drie slagen in de rondte maar kunnen vaak nauwelijks rondkomen", zo vertelt ze. "Terwijl deze mensen ons land draaiende houden. Dat is onbestaanbaar!"

Kassa

Daarom interviewt ze in de eerste aflevering Marga Hubers, die als chauffeur werkt voor mensen die speciaal vervoer nodig hebben. Ze werkt 32 uur per week en komt van haar salaris niet meer rond. Samen met FNV-vicevoorzitter Zakaria Boufangacha gaan ze het hebben over een eventuele oplossing. Zou het kunnen helpen om de CAO-lonen te verhogen? 

Kassa is vanaf zaterdag 14 januari weer wekelijks om 19:15 uur te zien bij BNNVARA op NPO2.

Meer over