Bekend van Austin Powers...

Amerikaanse acteur Verne Troyer (49) overleden

De Amerikaanse acteur Verne Troyer is op 49-jarige leeftijd overleden. Zijn familie maakte het heengaan van de kleine, veelzijdige artiest bekend in een persverklaring op Facebook.

Verne werd op 1 januari 1969 geboren in Michigan. Bij zijn geboorte bleek hij te lijden aan een zeldzame vorm van dwerggroei waardoor hij uiteindelijk met 81 centimeter één van de kortste mannen ter wereld werd.

Acteur

Troyer liet zijn lengte nooit een belemmering zijn voor zijn dromen en ambities. In 1994 maakte hij zijn schermdebuut als stuntman in de film Baby Bink, waarna hij een reeks kleine rolletjes speelde in films als Jingle all the wayDunston checks in, de eerste Men in black en My giant. 

Austin Powers

Toch zullen de meesten hem kennen als Mini-Me, de sidekick van de schurk Dr. Evil in de Austin Powers films. Verne maakte zoveel indruk op de scriptschrijvers dat ze de rol van Mini-Me groter maakten en hem toch niet lieten sterven aan het eind van de film. Een hele nieuwe generatie fans maakte kennis met Verne in zijn rol als de kobold Grijphaak in de eerste Harry Potter film. 

Doodsoorzaak

Over de doodsoorzaak van Troyer is officieel nog niets bekend, wel staat in de verklaring een passage over de niet te onderschatten ernst van zelfdoding en depressie. Troyer worstelde jarenlang met alcoholproblemen en liet zich geregeld opnemen in een afkickkliniek

 

Meer over:

Reageren