Amerikaanse miljonair bekent per ongeluk moorden in HBO-documentaire

De Amerikaanse miljonair Robert Durst deed mee aan een documentaire maar was eventjes vergeten dat hij nog een microfoontje droeg. Hij bekende prompt een paar moorden.

De 71-jarige Durst werd zaterdagavond gearresteerd in New Orleans. Zondag zagen kijkers in de documentaire The Jinx: The Life And Deaths Of Robert Durst dat hij de moorden bekende. Durst was door documentairemaker Andrew Jarecki net geconfronteerd met nieuw bewijsmateriaal. Daarna loopt hij -met microfoontje nog om- naar de badkamer van het hotel en mompelt: 'What the hell did I do? Killed them all, of course'.

In stukjes gehakt

Durst is nu gearresteerd voor de moord in 2000 op Susanne Berman, de vrouw die waarschijnlijk wist wat er met Durst zijn verdwenen echtgenote Kathleen McCormack was gebeurd. McCormack verdween in 1982 en algemeen werd aangenomen dat Durst achter die verdwijning zat. Na die moord dook Durst onder in Texas tot hij weer de aandacht trok omdat hij zijn bejaarde buurman vermoordde. Durst hakte de buurman in stukjes maar werd toch vrijgesproken omdat hij uit zelfverdediging handelde en het syndroom van Asperger zou hebben.

Onschuldig

Robert Durst, zoon van de New Yorkse vastgoedmagnaat Seymour Durst, benaderde documentairemaker Jarecki opvallend genoeg zelf omdat hij graag zijn kant van het verhaal wilde laten horen en bewijzen dat hij onschuldig was. Maar of deze bekentenis genoeg zal zijn voor een veroordeling, daar zijn de deskundigen het nog niet over eens.

Kijkers met een HBO-abonnement kunnen The Jinx: The Life And Deaths Of Robert Durst met eigen ogen zien.

Reageren