Amersfoort overweegt extra veiligheidsmaatregelen The Passion

Gemeente Amersfoort neemt mogelijk extra veiligheidsmaatregelen rondom het bijbelse spektakel The Passion dat donderdag neerstrijkt in Amersfoort.

Het overleg is naar aanleiding van de aanslagen in Brussel. The Passion is dit jaar op en rond het Eemplein in Amersfoort en trekt zo'n 20.000 bezoekers. "Dat deze aanslagen leiden tot vragen over de veiligheid rond The Passion vind ik heel begrijpelijk", stelt burgemeester Lucas Bolsius. 

Maximaal voorbereid 

"We hebben uitgebreide veiligheidsmaatregelen genomen, zoals dat hoort bij een evenement van deze omvang. Ook in Amersfoort zal ik mij samen met de betrokken partners beraden of extra maatregelen voor The Passion nodig zijn, aanvullend aan de maatregelen die we al hebben. In mijn overleg met de politie en openbaar ministerie overleg ik vanmiddag of de zichtbare en onzichtbare maatregelen aanvulling nodig hebben."

Zelf afwegen 

Amersfoorters moeten zelf kijken of ze het paasspektakel bij willen wonen. "Iedereen moet dat voor zichzelf afwegen en bepalen." De burgervader is zelf wel van de partij. "Ik sluit mij aan bij de uitspraak van de premier dat we blijven wie we zijn en wat we zijn, namelijk een open democratische samenleving, die zich niet door angst laat regeren."

Doelwit 

Intussen is er bij de potentiële bezoekers twijfel ontstaan om donderdag te gaan. 

"Na vandaag, de aanslagen in Brussel. Ik denk niet dat ik kom. Het is een is een Christelijk FEEST..angst in mijn hart. En wellicht een ( Paas ) spreekwoordelijk gezegde : ''....ik kies eieren voor mijn geld...'''en ga de uitzending via tv volgen." laat iemand weten op de Facebook van The Passion. 

 

Reageren