Stoelendans

Andries Jonker vervangt Pierre van Hooijdonk in Studio Voetbal

19 augustus 2023 09:49 | actualiteiten | Door Faye Heijnis

© ANP
Pierre van Hooijdonk schuift voorlopig niet aan in Studio Voetbal na zijn ongegronde beschuldigingen jegens Ajax-trainer Maurice Steijn. De analist wordt komende zondag in het programma vervangen door Andries Jonker, de bondscoach van de Oranje Leeuwinnen, zo heeft NOS bekendgemaakt.

Het is niet de eerste keer dat Andries in Studio Voetbal neerstrijkt, maar wel als vaste tafelgast. Hij wordt vergezeld door de vertrouwde bezetting van Arno Vermeulen, Ibrahim Affelay en Rafael van der Vaart

Pierre van Hooijdonk vs Maurice Steijn 

Pierre komt afgelopen zonder onder vuur te liggen als hij Ajax-coach Maurice Steijn in Studio Voetbal beschuldigt van betrokkenheid bij 'duistere dealtjes met bevriende makelaars over spelers', toen hij werkzaam was voor de club NAC Breda. Omdat hij die serieuze beschuldigingen niet kan onderbouwen terwijl hij er veel mee losmaakt, laat de NOS woensdag weten Pierre voorlopig niet welkom te heten in het programma. De analist biedt die woensdag ook publiekelijk zijn excuses aan. 

Reactie Maurice Steijn 

Maurice Steijn reageert vrijdag via zijn advocaat op de valse beschuldiging van Van Hooijdonk. "Met zijn grensoverschrijdende gedrag heeft hij niet alleen mij beschadigd, maar ook mijn familie. De rectificatie die de heer Van Hooijdonk heeft gemaakt is dan ook volkomen terecht", klinkt het in de verklaring in handen van het AD.

Studio Voetbal, zonder Pierre van Hooijdonk en met Andries Jonker, is zondag om 22.49 uur te zien op NPO 1. 

Meer over