'Anita Wordt Opgenomen kon alleen gefilmd worden na dreigementen'

Een relletje rond Anita Wordt Opgenomen: volgens Trouw kon het programma van Anita Witzier alleen tot stand komen doordat patiënten onder druk werden gezet.

Voor Anita Wordt Opgenomen verbleef presentatrice Anita Witzier eind vorig jaar in een gesloten psychiatrische instelling. De toestemming voor de opnames zorgde achter de schermen voor nogal wat problemen, blijkt nu uit onderzoek van de krant Trouw.

Privacyregels

Bij GGZ-Centraal, de zorgorganisatie waar Anita en haar ploeg filmden, stond niet iedereen achter het tv-programma: de cliëntenraad Flevoland vond de opnames bijvoorbeeld te ver gaan vanwege de privacyregels. Volgens Trouw is de cliëntenraad daarom onder druk gezet om toch in te stemmen. De directie zou hebben gezegd dat producent Skyhigh TV 'niet meer gestopt' kon worden, omdat er anders 'enkele tonnen' moesten worden betaald.

Geld geëist?

GGZ-Centraal laat in een reactie weten dat er geen druk is uitgeoefend door Skyhigh TV of door de directie. Bernard van den Bosch van Skyhigh TV wil tegenover Trouw niet bevestigen of er inderdaad veel geld is gevraagd toen de opnames in de soep leken te lopen. Anita Witzier zegt tegen de krant dat ze van niets wist: "Er waren voor mij geen signalen dat dit speelde."

Lees ook:
Anita Wordt Opgenomen begon met 1,4 miljoen kijkers.

Reageren