Anne Frank-optocht op tv nog niet van de baan

De EO heeft grootse plannen met een Anne Frank-optocht à la The Passion. Niemand ziet iets in het plan, maar de EO gaat door.

De EO heeft grootse plannen voor een Anne Frank-optocht en muzikale sketches op 4 mei, maar of het plan ooit van de grond zal komen is zeer de vraag. De netcoördinator ziet er geen brood in en ook het comité 4 en 5 mei is kritisch. Zij willen de dodenherdenking sober houden.

The Passion

De afgelopen jaren werd The Passion waarin de lijdensweg van Jezus als amusement wordt getoond, een enorm succes op televisie. Dit nieuwe project stond gepland na de Dodenherdenking en moest een muzikale vertelling worden van het verhaal van Anne Frank, opgevoerd op locaties in Amsterdam waar het verhaal zich 75 jaar geleden voltrok en live uitgezonden op Ned. 1.

Definitieve Plannen

Ondanks de protesten gaat de EO lekker door. „We zijn bezig met een idee dat past in het karakter van een dodenherdenking”, Dat vinden we net zoals alle partijen belangrijk. Als we definitieve plannen kunnen presenteren zullen we daar nader op ingaan.”

Logisch dat de EO naar opvolgers zoekt, The Passion 2014 scoorde 3,2 miljoen kijkers.

Reageren