Annemieke Schollaardt co-host in Avrotros-show Marathon Live

21 maart 2016 12:34 | actualiteiten | Door Televizier

© TROS

Annemieke Schollaardt presenteert samen met Caroline Tensen het Avrotros-programma Marathon Live. In deze show wordt er geld opgehaald voor het KWF. 

Tien weken lang hebben bekende en onbekende mensen uit het hele land eigen marathons opgezet om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. In Marathon Live komen verschillende spectaculaire en hartverwarmende marathons tot een ontknoping. Caroline en Annemieke spreken kankeronderzoekers en maken de totaalopbrengst van de KWF Marathonweken bekend. 

Kankeronderzoek 

De marathons zijn stuk voor stuk bijzonder. Zo duikt Olympisch Kampioen Maarten van der Weijden elf uur lang met tientallen deelnemers het zwembad in voor een zwemmarathon van maar liefst 42 kilometer. Maarten is zelf tien jaar geleden volledig hersteld van leukemie. Tot slot verruilt zanger Roel van Velzen in zijn straatmuziek-marathon eenmalig de theater- en concertzalen in voor de straat.

Bewustzijn creëren

Beide presentatrices hebben helaas iemand verloren aan deze ziekte. Caroline verloor onlangs haar goede vriendin Corina. "Ik voel me intens verdrietig, maar ook extra strijdbaar. Voor Corina is het helaas te laat, maar samen kunnen we levens redden", vertelt Caroline. Annemieke moest vijf jaar geleden afscheid nemen van haar vader door deze ziekte. "Toen hij overleed dacht ik: als ik de kans krijg, wil ik vanuit mijn vak bijdragen aan meer genezing van deze ziekte. Met Marathon Live kunnen we meer bewustzijn creëren voor een ziekte die ons allemaal raakt." 

Marathon Live is op woensdag 20 april om 20.30 uur te zien bij Avrotros op NPO 1. 

Meer over