Herinningen voor het Leven

Anniko van Santen presenteert dit jaar de tv-special over dementie

9 juni 2022 12:13 | actualiteiten | Door Judith Regeling

© Ruud Baan
Na Dionne Stax is het nu de beurt aan Anniko van Santen om zich in te zetten voor het goede doel. Op 29 juni presenteert zij namelijk Herinneringen voor het Leven - Stop Dementie, een tv-special die geheel in het teken staat van deze slopende ziekte.

Uiteraard is de tv-special er niet voor niets. Eén op de vijf Nederlanders krijgt namelijk dementie, waardoor zij zichzelf en hun herinneringen kwijtraken.

Herinneringen voor het Leven - Stop Dementie

In Herinneringen voor het Leven - Stop Dementie komen onder meer persoonlijke portretten voorbij met indrukwekkende verhalen van mensen die met dementie te maken hebben, zoals de 55-jarige Angelique en haar man Ron uit Maastricht. Op het eerste oog is Angelique een sterke en gezonde vrouw, maar de realiteit is net wat anders. Sinds 2019 staat haar leven op zijn kop.

Anniko van Santen

Aan Anniko van Santen de taak om met mensen met dementie en hun familieleden te praten. Ook is er tijdens de tv-special een arts aanwezig in de studio die meer vertelt over de verschillende vormen van dementie. Zij vertelt wat de signalen zijn en wanneer je je zorgen moet maken als een geliefde of familielid steeds vaker iets vergeet.

Alzheimer Nederland

Verder is er ook een dankbare taak weggelegd voor Soy Kroon, Eddy Zoëy en Anniko. Deze drie BN'ers gaan de komende weken samen met gevormde actieteams door het land om zich in te zetten voor Alzheimer Nederland. Op verschillende locaties gaan ze met mensen in gesprek over de waarde van herinneringen. Wat betekenen herinneringen in ons leven? Wat als je ze kwijt zou raken?

Herinneringen voor het Leven - Stop Dementie is woensdag 29 juni om 20:30 uur te zien op NP)1.

Meer over