Antoin Peeters volgt Rick Nieman op bij RTL Nieuws

6 mei 2015 15:45 | actualiteiten | Door Televizier

© RTL

Antoin Peeters wordt de nieuwe vaste presentator van het RTL Nieuws van 19.30 uur. Hij volgt Rick Nieman op, die het tijd vindt voor nieuwe avonturen.

Antoin Peeters wordt het nieuwe gezicht van het half-acht-bulletin van RTL Nieuws. Hij volgt hiermee Rick Nieman op, die vorige week zijn vertrek aankondigde. Antoin vormt een presentatieduo met Merel Westrik; het andere duo blijft bestaan uit Daphne Lammers en Roelof Hemmen.

Antoin Peeters

Antoin Peeters werkt al meer dan veertien jaar bij RTL Nieuws, als nieuwslezer en verslaggever. Sinds 2012 is hij ook royalty-verslaggever. "Ik ben erg blij met deze nieuwe stap. Na al die jaren RTL Nieuws zit dit bedrijf in mijn DNA. Toch gaat er voor mij veel veranderen," vertelt Antoin. "Een verandering waar ik erg veel zin in heb. Bovendien kijk ik er naar uit om samen met Merel Westrik het nieuwe duo van het RTL Nieuws te vormen."

RTL Nieuws

Harm Taselaar, hoofdredacteur van het RTL Nieuws, is blij met de nieuwe anchor: "Mooi dat we de beste kandidaat uit eigen geledingen hebben kunnen rekruteren. Het is voor iedereen een klusje om Rick Nieman op te volgen, maar Antoin beschikt hiervoor in mijn ogen over alle noodzakelijke eigenschappen. En hij heeft er zelf ook zo buitengewoon veel zin in, dat ik vol vertrouwen naar de toekomst kijk."

Rick Nieman

Rick Nieman vertrekt op 22 mei na 19 jaar bij het RTL Nieuws"Ik word 50 en ik wil nog zo veel," vertelde hij aan RTL Boulevard. "Ik barst van de ideeën. Ik wil graag meer schrijven, reizen en werken aan andere journalistieke projecten." Een van Ricks plannen is een samenwerking met zijn vrouw Sacha de Boer, die in 2013 vertrok als nieuwslezer bij de NOS om zich toe te leggen op haar passie fotografie.

Lees ook:
Rick Nieman stopt bij RTL Nieuws: "Tijd voor nieuwe avonturen" 

Meer over