Antoinette Hertsenberg: "Er zat iemand te slapen bij NPO 1"

Antoinette Hertsenberg was 'not amused' toen Radar maandag 20 minuten te laat op tv kwam. "Als een gek is iemand het bandje gaan halen."

Radar werd maandag 20 minuten te laat ingestart door een communicatiefout bij NPO 1. De uitzending was voor een keertje van tevoren opgenomen vanwege Koningsdag, maar de regie had dat niet door. "Er heeft één iemand z'n mail niet goed gelezen en een beetje zitten slapen," vertelt presentatrice Antoinette Hertsenberg op Radio 538.

Even geduld alstublieft

Twintig minuten lang zagen de kijkers 'Even geduld alstublieft' op NPO 1. Achter de schermen was er grote paniek. "Toen de uitzending niet op tv kwam, is iemand gisteravond als een gek naar het AVROTROS-pand gereden," legt Antoinette uit. "Die heeft daadwerkelijk een bandje gehaald, is naar de eindregie gescheurd en heeft het daar toch in die machine weten te stoppen."

Antoinette Hertsenberg

De presentatrice genoot van een avondje vrij en hoorde pas na tien minuten wat er aan de hand was. "Gelukkig waren m'n collega’s toen al bezig om het op te lossen. We waren notamused." Antoinette snapt niet hoe dit kon gebeuren: "Weet je wat nou zo raar was: we hadden de promo natuurlijk ook van tevoren aangeleverd, en die was wél op tv. Toen hadden ze het toch kunnen weten?" Zoals ze in Radar altijd doet, gaat Antoinette op onderzoek uit. "We gaan de onderste steen boven krijgen."

Lees ook:
NPO 1 twintig minuten uit de lucht door miscommunicatie. 


Reageren